چرا زیاد سرماخوردگی می‌خوریم؟-راهبرد معاصر
اختلال در روند حرکت قطار مترو به دلیل حادثه برای یک مسافر سردار تقوی: اردبیل امن‌ترین استان کشور است عامل مسمومیت الکلی و فوت ۹ گیلانی در این شهر دستگیر شد نام‌گذاری معابری به نام شهیدان نصرالله و هنیه تصویب شد هشدار نارنجی برای شرق کشور | وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید سامانه مکان‌یاب در اورژانس راه‌اندازی شد دادستانی تهران علیه مطهره گونه‌ای اعلام جرم کرد هشدار نسبت به رگبار باران و رعد و برق در ۱۸ استان تشکیل پرونده برای مخدوش‌کنندگان امنیت روانی جامعه در روز‌های اخیر بزرگترین شراره خورشیدی به سمت زمین شلیک شد ممنوعیت اجاره ملک به اتباع در این منطقه تهران ممنوعیت‌های توقف و تردد در اطراف مصلای تهران اعلام شد + جزییات دادستانی تهران علیه عبدالرضا داوری اعلام جرم کرد تعطیلی موقت پایانه بیهقی تا پایان مراسم نماز جمعه |پارکینگ بیهقی میزبان نمازگزاران دستگیری عاملان تولید و توزیع مشروبات الکلی تقلبی در گیلان

چرا زیاد سرماخوردگی می‌خوریم؟

سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین عفونت‌های مجاری تنفسی فوقانی محسوب می‌شود. گرچه اغلب مردم تصور می‌کنند که با پوشیدن لباس گرم در زمستان و قرار نگرفتن در معرض هوای سرد، می‌توان مانع از سرماخوردگی شد، اما باید بدانید که چنین تصوری افسانه‌ای بیش نیست. عامل اصلی در سرماخوردگی‌ها یکی از ۲۰۰ نوع ویروس موجود در جهان است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۹ - ۱۱ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 01
کد خبر: ۱۶۶۳۷۹

به گزارش راهبرد معاصر سرماخوردگی متعارف، با تنفس ذرات ویروسی که از عطسه، سرفه، صحبت کردن شخص مبتلا به سرماخوردگی یا پاک کردن بینی‌اش در هوا پخش می‌شود‏، سبب انتشار ویروس می‌شود. همچنین ویروس سرماخوردگی با لمس سطوح آلوده‌ای که شخص مبتلا لمس نموده نیز قابل انتقال است.

رایج‌ترین مکان‌های تجمع ویروس‌ها، دستگیره در، تلفن، اسباب‌بازی کودکان و حوله می‌باشد. براساس اعلام کمیته ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، ویروس‌های عفونی (که عامل اغلب سرماخوردگی‌ها هستند) تا سه ساعت بر روی سطوح سخت و دست‌ها زنده می‌مانند.

شناخته‌شده‌ترین ویروس‌ها را می‌توان به چند گروه انگشت‌شمار شامل ویروس‌های عفونی انسانی، ویروس عفونی مشترک انسان و حیوان، ویروس آنفولانزا و ویروس آدنو طبقه بندی کرد.

سرماخوردگی در فصل پاییز و زمستان بسیار شایع است. از اساسی‌ترین فاکتورها می‌توان به شروع سال تحصیلی و تمایل افراد به ماندن در خانه اشاره کرد.

به‌علاوه هوا رو به خشکی رفته و همین عامل خشکی هوا، خشکی مجاری بینی را هم به همراه دارد که خطر ابتلا به عفونت را چند برابر می‌کند. میزان رطوبت در هوای سرد کاهش می‌یابد و شرایط آب و هوایی خشک با رطوبت پایین، زمینه را برای حیات طولانی ویروس سرماخوردگی فراهم می‌کند.

رینو ویروس یا ویروس بینی، عامل بیشتر سرماخوردگی‌هاست و دوست دارد داخل بینی مستقر شود؛ جایی‌که دمایش می‌تواند هفت درجه سردتر از سایر قسمت‌های بدن باشد، اما دانشمندان مطمئن نیستند که دلیلش چیست.

مطالعه‌ای جدید در دانشگاه Yale نشان می‌دهد در دمای پایین، رینوویروس‌ها بهتر تولید مثل کرده و سیستم ایمنی ما به‌سختی می‌تواند با آن مقابله کند.

وقتی دمای هوا افت می‌کند، به اندازه کافی بخوابید، مرتب ورزش کنید، و میوه‌جات و سبزیجات تازه به‌وفور بخورید، ثابت شده که با این پیشگیری‌ها می‌توانید سیستم ایمنی‌تان را تقویت کنید./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده